Генерален секретар на АШП

Новата година започна на многу позитивна нота. Асоцијацијата на шаховски професионалци (АШП) имаше избори во периодот од 28 ноември до 13 декември 2015 година и на истите јас бев избран за нов Генерален секретар.

Детали од гласањето можете да погледнете тука (на англиски).
Се надевам дека на оваа важна функција ќе можам да придонесам за подобрување на условите во шахот не само во светот туку и во Македонија. Македонија никогаш немала свој претставник на толку висока функција и тоа отвора многу можности. Соработката со шаховските работници и јавност е пресудна за позитивни промени и се надевам истата да биде плодотворна и долгорочна.
Среќни празници!
Alex Colovic
A professional player, coach and blogger. Grandmaster since 2013.
You may also like
Ronnie O’Sullivan
Arrival In Reykjavik
2 Comments
  • Jan 10,2016 at 7:26 pm

    Bravo tzare,hebi im kevu !

  • Anonymous
    Jan 6,2016 at 12:28 pm

    Честитам Алекс.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Website